Детските игри и спортът са важни за развитието на децата

Детските игри и спортът са важни за развитието на децата

Защо детските игри и дейности на открито са важни за вашето дете?
По-надоло в статията ще ви представим огромен списък от детски спортни игри и дейности, за да направите вашето дете по-добър спортист и ще обсъдим важността на спортните игри. Игрите на открито трябва да изглеждат като нормална игра и е важно вашето дете да се забавлява.

Има много доказателства, че обикновенно събирането на деца за дейност или игра е от полза за тяхното развитие. Превръщайки тази дейност в спортна дейност, просто я прави по-активно и здравословно упражнение, тъй като извежда децата на открито, да се движат и да взаимодействат един с друг.

Изследователско проучване от Йейлския университет, озаглавено „Организираните дейности като контекст за развитие на деца и юноши“, обсъжда ползите от екипно-базираните дейности: Изследванията показват, че участието в организирани дейности може да има положително влияние върху децата и юношите.

И не е достатъчно просто да участвате – след като вашето дете стане талантливо в (спортната) дейност или упражнението, в което участва, просто прави развитието му много по-добро:

„Постигането на компетентност при тези задачи позволява на индивида да се възползва от личните и екологичните ресурси, които насърчават положителното функциониране в настоящето, намаляват риска от развитие на поведенчески проблеми и увеличават вероятността за здравословно приспособяване за бъдещето.“

Как да изградим увереност в детските спортове
Най-важният атрибут, който трябва да възпитате у децата, е да подчертаете важността на упоритата работа. Всички най-велики спортисти успяха, защото положиха упорита работа. Талантът и възможностите не са достатъчни и децата трябва да знаят това. На децата може да им е трудно да се натоварват физически, особено ако това причинява наранявания. И разбира се, те трябва да знаят своите граници, поради което родителите трябва да са на разположение и да са наясно със спортните дейности на децата си.

Въпреки това, всяко дете, което иска да бъде страхотно, трябва да знае, че колкото повече усилия влага, колкото повече работи и тренира, толкова по-вероятно е то да бъде по-добро от връстниците си и да стане нещо наистина страхотно. Изграждането на увереност у децата, когато спортуват от ранна възраст, може да има голям ефект върху бъдещото им представяне и увереност.

Как да насърчим и запалим децата по спорта

Най-лесният начин да накараме малчуганите да спортуват е чрез използването на подходящи дестки играчки за навън и спорт от ранна детска възраст. Изключително подходящи за целта са състезанията с баланс колела или с тротинетки за деца. Играта с градински инструменти или други играчки за навън също ще помогне за физическото и психеческо развитие на вашето дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.