Еднодневна детокс диета за прочистване на организма

Еднодневна детокс диета за прочистване на организма

Наближава края на коледните празници и е време да вкараме организма в нормален режим и да се освободим от стреса. Големите количесва алкохол и храна ни карат да се чувстваме подути и лениви.

Има много хора, които лесно понасят различни диети, а има и такива, за които дори няколко дни с хранителни ограничения са неприемливи. Само за тези, които принадлежат към втората категория, диетолозите са разработили еднодневна диета, която ви позволява бързо и ефективно да прочистите стомашно-чревния тракт и е добро начало за по-нататъшен здравословен начин на живот.

Еднодневната диета има много предимства:

– Няма изтощително чувство на глад и депресивно настроение.

– Тялото може по-лесно да понасе един ден диета, което ви позволява да сведете до минимум стреса от рязкото ограничаване на храната.

– Стомашно-чревният тракт се прочиства, което има положителен ефект върху храносмилането и имунитета. Тялото се отървава от токсични вещества, които се натрупват с години в червата на червата, метаболитни продукти, несмляна храна, гниещи остатъци, които създават добри условия за развитието на патогенна и опортюнистична микрофлора, повишена перисталтика, която помага да се контролира честотата на изпражненията и да се нормализират храносмилателните процеси.

Еднодневна прочистваща диета може да се нарече и ден на гладуване, а общото прочистване на всички части на храносмилането се извършва във възможно най-кратки срокове.

Противопоказания за диета:

 остри заболявания на различни части на червата, стомаха, вътрешните органи, бременност, детство, пубертет, лактация.
Препоръчително е да се консултирате с диетолог или друг медицински специалист, преди да използвате почистващата дневна диета.

За да може резултатът от диетата да надмине всички очаквания, е необходимо да се следват правилно нейните инструкции и препоръки относно състава на продуктите и времето на тяхното използване.

Цялата дневна дажба на еднодневната диета се основава на използването на специално приготвен чай от хляб и различни сокове.

Чаят за хляб се приготвя, както следва: 200 грама обикновен черен хляб без никакви ароматизиращи добавки (чесън, семена, сусам и др.), Залейте с един литър вряща вода. След това получената смес трябва да престои в продължение на десет до дванадесет часа. След това прецедете чая от хляб през тензух и пийте през целия ден. Важно е да не оставяте напитката да ферментира.

Също така трябва да сварите обикновен зелен листен чай, без да добавяте аромати и аромати в размер на една чаена лъжичка на чаша (чаша) вряща вода.

Приблизителното меню на еднодневната детакс диета

7:00 – пийте сварен зелен чай (250-300 мл);
8:00 ч. – изпийте една чаша хляб чай (250 мл) и яжте една средно зелена ябълка;
9:00 – 150 мл чай от хляб, 150 мл гроздов сок, 100 грама грозде;
10:00 – зелен чай (400 мл);
11:00 – 150 мл чай от хляб, 150 мл сок от моркови, 100 грама грозде;
12:00. 250 мл гроздов сок, 100 грама грозде;
15:00 – зелен чай (400 мл);
16:00 – 150 мл чай от хляб, 150 мл сок от моркови;
17:00 – една чаша (една чаша) негазирана минерална вода (250 ml);
18:00 – средно големи чушки (две или три парчета);
19:00 – 150 мл чай от хляб, 150 мл сок от круши.

Пийте 250 мл зелен чай преди лягане.

Тази еднодневна диета помага за достатъчно добро прочистване на червата и насищане на организма с витамини. Но все пак трябва да го използвате с повишено внимание.

Факт е, че соковете са концентрирани разтвори на биологично активни вещества, научно казано, сокът е клетъчното съдържание (клетъчен сок), отделено от фибрите. Съдържа различни витамини , минерали, органични киселини (особено цитрусови плодове, ябълки, грозде и други плодове). Органичните киселини могат да повлияят отрицателно на лигавиците и да повишат киселинността на стомашния сок. Затова много от тях не се препоръчват за хора със заболявания на храносмилателната система.

Плодовите и зеленчуковите сокове могат да имат слабително, диуретично, потогонно и жлъчегонно действие. Ето защо, преди да ги използвате, препоръчително е да се консултирате със специалист относно идентифицирането на показанията за употреба. Много диетолози са съгласни, че е по-добре прясно изцедените сокове да се разреждат с вода, тъй като те имат по-нежен ефект върху лигавиците.

Особено внимание трябва да се обърне на ябълковия сок. Ако консумирате големи количества прясно изцеден концентрат от сок на гладно, може да почувствате гадене или повръщане. Същото важи и за силния зелен чай и други натурални напитки.

Следователно, тази прочистваща диета не се препоръчва за повече от един ден. Също така трябва да правите почивки между еднодневните диети и да ги използвате не повече от веднъж месечно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.