Цветотерапия в спалнята – контрол на настроението със спално бельо

Цветотерапия в спалнята – контрол на настроението със спално бельо

Когато декорират спалня, хората все повече се замислят какъв цвят спалното бельо да изберат, така че да изглежда красиво и да помогне да се отпуснете след стреса на деня. Не е тайна, че зрението е един от основните канали за получаване на информация за човек. Цветът на предметите, заобикалящи човек, е способен да предизвика различни несъзнателни емоции и да промени настроението. Причината за внезапна апатия, необосновано раздразнение, здравословно спокойствие или неочаквана радост може да се крие в нюансите на стените, мебелите и дори спалното бельо.

Спално бельо

Черно спално бельо

Дълбочината и силната енергия на този цвят ще ви дадат мощен тласък на жизненост, като чаша еспресо. Такива комплекти са подходящи за спокойни и мистериозни хора, които знаят собствената си стойност. Черното бельо ще подчертае елегантността на вашата спалня, добавяйки драматични акценти към светъл интериор или допълвайки дълбоката мистерия на тъмна стая. Едноцветен или с контрастен модел, той винаги ще изглежда скъп.

Червено спално бельо

Червеният цвят оказва голямо емоционално въздействие върху човек, възбужда чувствата и зарежда с енергия, облекчава безпокойството и създава романтично настроение. Огненият цвят в спалнята е предпочитан от активните натури, които дори предпочитат да се отпуснат в своята бурна енергия.

Тук обаче е необходима правилната дозировка – постоянният престой в червената среда може да предизвика агресия. Такова бельо е най -предпочитано за специални поводи. Комбинацията от червено и черно в един комплект изглежда изгодно – два силни контрастни цвята допълват и подчертават важността на всеки.

Бяло спално бельо

Бялото е класически символ на чистота и нежност. Неутралният цвят на спалния комплект успокоява, насърчава бързото заспиване и здравословния сън. Лесно се вписва в интериора на всяка стая, бялото бельо може да бъде класически вариант за всеки ден или подарък за специален повод.

Виолетово спално бельо

Лилавото е цветът на избор за замислени натури и любители на мечтанията. Умереното използване на лилави нюанси в спалнята може да осигури спокойствие след тежък ден и да даде необичайни очарователни сънища. Наситените цветови нюанси ще подчертаят лукса на интериора, а деликатните люляци ще ви отведат до романтични мечти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.