Чай от лайка. И 5 ползи, които може да ви донесе пиенето му

Чай от лайка. И 5 ползи, които може да ви донесе пиенето му

Ако харесвате чай от лайка, значи не сте сами. Всеки ден се консумират над милион чаши чай от лайка. Лайката, като лечебно растение, вярно служи на човечеството в продължение на стотици години. Използва за лечение от древни времена.

Чаят от лайка е достъпно лекарство, което може да ви спаси от много неприятни заболявания. Освен това има приятен вкус и може да замести обикновения чай.

Този чай съдържа разнообразни флавоноиди и други антиоксиданти, които лекуват тялото ни. Най-полезната част от лайка са цветовете, които съдържат вещества като кумаринови съединения, биофлавоноиди, фитостерол, много витамини, каротини и танини. Благодарение на такъв богат състав, цветята на лайка лекуват много заболявания, информацията се публикува на уебсайта на The Gerontologist.

Подобрява съня

Няма по-добро средство за преумора, стрес, безпокойство от лайка. Чаят от лайка улеснява заспиването, подобрява качеството на съня. Ако го пиете през нощта, то сутрин ще се събудите освежени и освежени.

Има противовъзпалителни свойства

Благодарение на тези свойства, лайката се използва ефективно при заболявания на стомаха и червата. Лайката помага в борбата с инфекции, възпаления и спазми.

Помага за облекчаване на стреса и безпокойството

Лайката е естествен антидепресант. Малка халба ароматен чай от лайка повишава нивото на серотонин в организма и помага да се отпуснете. Стресът и безпокойството ще изчезнат, вие ще се успокоите и ще дойдете на себе си. Чаша чай от лайка е чудесно средство за лечение на хроничен стрес.

Укрепва имунната система

Фенолите, съдържащи се в лайка, повишават защитните сили на организма срещу инфекции. Същите тези вещества помагат в борбата с настинка, грип и дори синузит.

Лайка за профилактика на рака

Апигенинът в лайка има противоракови ефекти. Той помага да се предотврати развитието на рак на гърдата, стомаха, кожата, простатата и матката.

Профилактика на сърдечно-съдови заболявания

Чаят от лайка помага за понижаване на кръвното налягане, регулира нивото на лошия холестерол в кръвта, като по този начин предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Ползите от лайка са просто невероятни, но лайката все още е лекарство, което означава, че има противопоказания за употреба. На първо място, трябва да се уверите, че не сте алергични към това растение. Трябва да откажете да приемате лайка по време на бременност, защото това може да причини преждевременно раждане. И също така, което е важно, по-добре е да не консумирате лайка през деня, защото тя причинява сънливост.

Лайката е чудесно природно лекарство. Но не забравяйте, че чая не е панацея. Лайката действа добре с цел превенция, но не си струва да се лекуват сериозни заболявания с нейна помощ. При такива проблеми е по-добре да посетите лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.