Билки за по – ниска кръвна захар

Билки за по – ниска кръвна захар

Билките осигуряват множество ползи за здравето, включително подпомагане на загубата на тегло, укрепване на здравето на червата, повишаване на имунитета, контролиране на кръвното налягане и поддържането на по-ниска кръвна захар.

В тази статия ще ви запознаем с 4 билки, които кантролират и понижават нивата на кръвната захар.

1. Розмарин

Розмаринът придава възхитителния аромат на супите и къритата. Розмаринът не само помага за намаляване на теглото ви, но също така поддържа ниски нива на захар. Всъщност той също така помага за контролиране на лошия холестерол (LDL) и повишаване на добрия холестерол (HDL) в тялото.

2. Женшен

Женшенът, който винаги е бил неразделна част от източната медицина, има силни имуностимулиращи свойства и също така е антидиабетично. Намалява скоростта на усвояване на въглехидратите в организма. Женшенът също така стимулира производството на инсулин от панкреаса. А повишеният инсулин помага на кръвната захар да влезе в клетките на тялото, за да може да се трансформира в енергия.

3. Сминдух

Кожни и стомашни проблеми са лекувани със семена и билка от сминдух. Това растение също помага при лечението на метаболитни проблеми. Може да причини намаляване на нивата на кръвната захар и лечение на диабет.

4. Градински чай

Градинският чай помага за понижаване на нивата на кръвната захар, особено когато се приема на празен стомах. Включването на градински чай в диетата повишава секрецията на инсулин и помага при управлението на диабета. Чаят е чудесен начин да го приемате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.