3 храни, които смятаме за полезни, а са супер вредни

3 храни, които смятаме за полезни, а  са супер вредни

Красивото тяло и доброто здраве пряко зависят от това какво яде човек. Учените са идентифицирали 20-те най-вредни храни, които водят до затлъстяване, нарушаване на работата на тялото и дори засягат способността за размножаване. Ако ги премахнете от менюто, тогава тялото ще отговори с благодарност. Освен това здравословното състояние се подобрява буквално на следващия ден.

1. Покълнали семена от магазина

Изглежда, че такъв продукт трябва да носи максимална полза. Той обаче стана причина за масово отравяне на хора. През последните 20 години на редовна консумация на бобови кълнове, броколи, грах и люцерна, в Америка са докладвани 48 огнища на чревни инфекции. В резултат на това пострадаха 15 000 души. [1]

Факт е, че за покълването на семената са необходими условия с висока влажност и температурни условия. Такава среда води до бързо размножаване на бактерии. Следователно кълновете стават източник на ешерихия коли , салмонела, листерия.

2. Пангасиус

В Америка и в редица европейски страни тази риба е забранена за продажба. Отглежда се във Виетнам в река Меконг. Призната е за една от най-мръсните реки на планетата. В него се вливат не само отпадъчни води, но и отпадъци от предприятия.

За да може рибата да се размножава по-бързо и да наддава на тегло, тя се храни с хормони на растежа и антибактериални лекарства. Тестването на рибното месо установи, че то е източник на тежки метали, химикали, E. coli и Listeria. [2]

3. Чипс от зеленчуци и плодове

Много хора смятат чипса от зеленчуци и плодове за диетичен продукт. Жените, които отслабват, обичат да ги включват в диетата си. Майките хранят децата си с бананов чипс без страх. Ползите от такива продукти обаче не остават поради начина им на обработка.

И плодовият, и зеленчуковият чипс се запържват в олио. За да станат хрупкави се потапят в сосове с различни подправки или в захарен сироп. Следователно крайният продукт е източник на мазнини, вредни добавки и подобрители на вкуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.